Decebal Făgădău și-a dat demisia din PSD

Decebal Fagadau primar in exercitiu in Municipiului Constanta si totodata candidat al Partidului Social Democrat in acelasi judet, pe listele pentru alegerile parlamentare, respectiv locul 3 in Camera Deputatilor, a renuntat la calitatea de membru PSD.

Fagadau și-a anuntat demisia pe un site de socializare, acolo unde a precizat ca a recurs la acest gest dat fiind faptul ca tot astazi Directia Nationala Anticoruptie l-a trimis in judecata. Numele lui Decebal Fagadau in acest dosar este strans legat de cel al lui Radu Mazare fost primar al Municipiului Constanta.

Cei doi impreuna cu alte patru persoane au fost acuzati de abuz in serviciu. Infractiunea are legatura cu autorizatiile de constructie semnate atat de Decebal Fagadau in perioada in care era viceprimar cat si de Radu Mazare in calitate de primar. Vorbim despre avizele necesare ridicarii unei constrctii de lux folosita pentru cazare și alimentație publică. Hotelul in cauza este se afla in statiunea Mamaia. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații emise în anul 2009 de Primăria Municipiului Constanța. În același an, institutia cat și societatea constructoare au fost date în judecată de o altă societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizației de construire.

DNA precizează că funcţionari în cadrul Primăriei Constanţa, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea hotelului din Mamaia deja ridicat în proporţie de 95%, pentru care anterior, autorizaţia de construire iniţială fusese anulată definitiv şi irevocabil de instanţa civilă.

Speta trecuta prin mai multe instante a ajuns intr-un final la DNA, care a decis trimiterea in judecata 6 persoane printre care Decebal Fagadau si Radu Mazare. In postarea de pe Facebook primarul in exercitiu se declara nevinovat precizand ca a primit vestea in timp ce isi completa dosarul de candidat.

Redactor: Cristina Niță