Decebal Făgădău, precizări pe tema donației

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a primit, în urmă cu o lună o donație de 5 aparate și 5.000 de kit-uri de testare pentru coronavirus de la parteneri chinezi.

În urma unei postări pe Facebook, în spațul public s-a înțeles că primarul Decebal Făgădău și cei doi viceprimari Dumitru Babu și Costin Răsăuțeanu și-au atribuit donația în numele lor. Primarul Constanței a clarificat situația. Decebal Făgădău a plătit din bani personali transportul KIT-urilor de testare pentru Covid-19 necesare Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Edilul a povestit cum și viceprimarul Dumitru Babu a făcut o donație de măști și combinizoane Chinei în februarie 2020 pentru a ajuta statul chinez să treacă peste pandemia de coronavirus. Iar apoi, în aprilie, China a întors acest gest și a făcut o donație similară Constanței.

Toate materialele au fost duse în cortul special amenajat în fața Primăriei până când s-au întocmit toate documentele necesare, iar pe 2 aprilie au fost duse la Spitalul de Infecțioase din Constanța.

Redactor: Cristina Niță