Decebal Făgădău a fost luat la țintă de o armată de mămici!

Părinții solicită administrației locale din Constanța să investească în spații noi pentru crearea locurile de joacă sau să le modernizeze pe cele existente. De curând o mămică i-a scris o scrisoare deschisă edilului Decebal Făgădău unde și-a exprimat nemulțumirile legate de acest aspect. 

Locurile de joacă devin de cele mai multe ori prima opțiune a părinților atunci când vine vorba de a -și petrece timpul cu copilul. Din nefericire, la acest capitol nu există foarte multe opțiuni și asta nu pentru că numărul spațiilor amenajate ar fi insuficiente ci pentru că odată cu trecerea au devenit impracticabile. Mai mult, pe bună dreptate părinții le consideră de multe ori un real pericol pentru cei mici.Sunt ruginite, rupte și lipsesc piese din componența lor.

O mămică l-a abordat pe primarul orașului și i-a scris o scrisoare deschisă pe o rețea de socializare. Rândurile scrise de aceasta au primit mii de likeuri si sute de distriburi semn că și ceilalți păinți au ajuns la capătul răbdării și își doresc condiții decente de joacă pentru ai lor copii.

“Dumneavoastră, domnule primar, v-ați lăsa copiii să intre în actualele locuri de joacă ale orașului? Vi-i simțiți în siguranță atunci când trec pragul a ceea ce numeam noi odată tărâmul toboganelor și al leagănelor? Nu-mi răspundeți, domnule primar, este evident că nu. […] Suprafața locurilor de joacă este dezastruoasă și plină de cioburi, pietre, chiștocuri de țigară, sa nu mai zic de bălțile care se formează atunci când plouă. […] Poate că nu v-aș fi scris aceste rânduri dacă nu aș fi știut că și dumneavoastră aveți copii, și stiu sigur că ați da orice ca ei să se bucure de acei ani în care tot ceea ce contează este jocul. La final, da-ți-mi voie să vă adresez o ultimă întrebare: oare nu cumva suntem noi toți vinovați pentru starea locurilor de joacă? Noi, parinții pentru ca nu am reacționat și nu am cerut locuri de joacă decente pentru copii noștri și dumneavoastra pentru ca nu v-a păsat?”

Începând din vara acestui an, spațiile de joacă din municipiul Constanța vor intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Prin proiectul inițial, municipalitatea a alocat suma de 10.464.000 lei pentru modernizarea a 63 de spații de joacă. Întârzierile au fost cauzate de modificările aduse legislației din domeniul urbanistic.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș