De unde cumpăram rovinieta pe viitor

Compania Națională Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a renunțat la măsura de a sista plata rovinietei prin terminale automate și de a le accepta doar pe cele asistate de operator uman. Decizia conducerii CNADNR vine după consultări cu Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România.

Reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România s-au întâlnit pentru discuții pe această temă, cu oficialii Companiei Naționale Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

UNTRR a cerut printr-un comunicat CNADNR și Ministerului Transporturilor să oprească aplicarea începând de marți a măsurii CNADNR de a nu mai permite plata rovinietei la terminale automate neasistate și de a accepta doar terminalele asistate de operator uman. Potrivit organizației transportatorilor, măsura CNADNR ar fi intervenit cu practici neconcurențiale în zona distribuirii de roviniete, în vederea creării unui avantaj anumitor distribuitori.

“CNADNR s-a arătat deschisă în a purta un dialog cu reprezentanții UNTRR, a luat act de clarificările prezentate de UNTRR și a constatat lacunele legislative actuale, urmând să înteprindă toate măsurile necesare pentru a alinia vânzarea de roviniete la noul mod de comerț la distanță, care nu presupune interacțiunea directă cu personalul distribuitorilor autorizați. Confirmăm că utilizatorii vor putea cumpăra în continuare roviniete la toate terminalele/mașinile automate de procesare plăți numerar/electronice neasistate”, comunicat UNTRR.

Măsura vine în beneficiul a peste 500.000 de români care au ales în ultimul an să-și achiziționeze roviniete prin intermediul a 3.000 de terminale.

Reporter: Andreea Iliescu ; Imagine: George Dima