De peste un secol, Colegiul Național Mircea cel Bătrân se numără printre liceele de elită din țară (VIDEO)

Colegiul Național Mircea Cel Bătrân se mândrește cu un istoric impresionant. La 1 septembrie 1896, Ministerul Instructiunii Publice a hotarat infiintarea gimnaziului clasic de baieti cu clasele V-VIII, iar 4 ani mai târziu profesorii au decis ca unitatea de invătământ să se numească „Mircea cel Batran“. În urmă cu câțiva ani, Colegiul Național Mircea cel Bătrân a primit premiul pentru cel mai bun liceu în cadrul galei Zece pentru România. Diplomele elevilor obținute în urma participării la olimpiade și concurusri stau la loc de cinste pe pereții unităţii de invatamant.

Nivelul ridicat de pregătire al elevilor mirciști se reflectă și în notele obținute la examenul de bacalaureat. Dacă în alte județe ale țării au existat licee în care nu a promovat nici măcar un singur candidat, la Mircea mare parte a elevilor au obținut note peste 9 iar rata de promovabilitate a fost de 100%.

Rezultatele absolvenților la examenul de bacalaureat vin ca urmare a studiului îndelungat pe parcursul celor 4 ani de liceu.

Mai mult de jumătate din absolvenții prestigiosului liceu optează să își continue studiile în țară.

Dacă în urmă cu câțiva ani la mare căutare printre absolvenții  Colegiului Mircea erau Facultatea de Drept și Facultatea de Științe Economice, anul acesta mirciștii s-au orientat spre medicină și politehnică.

Colegiul Național Mircea cel Bătrân a reprezentat și anul acesta principala opțiune pentru absolvenții claselor a VIII-a. 196 de elevi vor studia din toamnă aici. Ultima medie cu care absolvenții claselor a VIII-a  au fost admiși anul acesta a fost 9,53.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima