De pe băncile școlii emoțiile s-au mutat acum la catedră

Profesorii care au susținut în această perioadă examenul de titularizare la Constanța au aflat notele. Cît au obținut cei mai silitori dintre dascăli dar și care este rata de promovabilitate de la maluil mării, aflați în materialul următor.

Profesorii care vor să prindă un loc la catedrele din județul Constanța au avut ocazia să demonstreze acest lucru la examenul de titularizare. Au aflat notele pe listele afisate la cele trei centre de examinare de la Colegiile Naționale „Mircea cel Bătrîn” si „Eminescu” , de la Liceul „Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații” dar și de la Inspectoratul Școlar.

Unii dintre candidați au plecat cu zîmbetul pe buze din fața panoului plin cu note, iar alții, cu capul în pămînt au depus imediat contestații.

In timp ce doamna din imagini nu va reuși să devină educatoare anul acesta, o altă candidată este pe punctul de a-și îndeplini visul.

Daniela își dorește să se implice în educația copiilor cu probleme așa că a terminat recent Facultatea de Psihopedagogie Specială iar acum trece din nou prin emoțiile examenelor pentru a ajunge la catedra unuia din cele trei centre pentru învățămînt incluziv de la malul mării. La fel de motivate au fost și trei candidate care au reușit să obțină nota perfectă la examenul de titularizare de la Constanța. Așadar, din toamnă, cel mai probabil, zeci de elevi vor învăța Limba și Literatura Română, dar și Educația Platică, de la un profesor de nota zece.

Profesorul spune că este motivat chiar de elevii în fața cărora trebuie să se prezinte întodeauna cu temele făcute.

Mai bine de 74% dintre profesorii Constanței au reușit să promoveze proba scrisă a examenului de titularizare.

Cît despre cei care nu au reușit să obțină o notă de trecere mai au o singură șansă, la contestații. Cererile se depun pînă marți, 21 iulie, în intervalul 9.00-15.00, iar rezultatele finale vor fi afișate la sediul Inpsectoratului Județean Constanța, în cursul zilei de vineri. Candidaţii, care au obţinut minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică, vor fi repartizaţi pe cele 165 de posturi de titulari, pe perioadă nedeterminată, în perioada 27 -28 iulie, iar cei cu note de peste 5, vor ocupa, temporar, unul dintre cele 1.390 de posturi de suplinitor.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima