De pe 2 februarie, cresc taxele pentru şoferii care vor trece podurile peste Dunăre

pod-peste-dunareNoile preţuri sunt calculate potrivit Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii. În acelaşi timp, toţi participanţii la trafic, vor avea posibilitatea de a-şi achiziţiona bilete matcă cupon preplătite. Ce reprezintă ele? Acestea sunt exact ca abondamentele de transport în comun. Mai exact, şoferii vor avea posibilitatea să-şi achiziţioneze biletele pentru treceri multiple cu un tarif redus, iar limita este de 20 de treceri.

Pentru podul de la Giurgiu, la Agenţia de Control şi Încasare Giurgiu, Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti. Pentru podul de la Feteşti – Cernavodă, biletele matcă se vor emite la Agenţia de Control şi Încasare Feteşti, Secţia de Drumuri Naţionale Feteşti şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa. Pentru podul de la Giurgeni – Vadu Oii, biletele matcă se vor emite la Agenţia de Control şi Încasare Giurgeni, Secţia de Drumuri Naţionale Feteşti şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Vor exista însă şi facilităţi. Spre exemplu, vor exista gratuităţi o dată pe an, de “Ziua Podului”, mai exact pe 23 decembrie pentru Giurgeni şi pe 15 mai pentru Feteşti. De asemenea, şoferii vor avea reduceri de 13% şi 20% pentru un număr de 20 de treceri multiple, preplătite, în funcţie de categoria de autovehicul.

Redactor: Denisa Stoenescu