De mâine absolvenţii intră din nou în febra bacalaureatului (VIDEO)

Absolvenții de liceu din judeţul Constanţa vor susține probele în opt centre de examinare. Vor fi peste 3 mii de candidaţi la cea de-a doua sesiune de bacalaureat.

La nivel naţional peste 99 de mii de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi să susţină, începând de luni, cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Aceştia au fost repartizaţi în 304 centre de examen. Rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41%, după soluţionarea contestaţiilor. Deşi la prima sesiune procentul  a fost extrem de scăzut, doar un sfert din cei care nu au trecut testarea la nivelul Constantei s-au prezentat pe parcursul verii in centrele de pregătire deschise in judeţ. Reprezentanţii Inspectoratului Școlar Judeţean Cosntanța spun că absolvenţii au fost dezinteresaţi deşi cursurile erau gratuite.

În perioada 20 – 21 august 2012 va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în perioada 20 – 22 august 2012 se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar între 21 şi 22 august, vor fi evaluate competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Proba D, evaluarea competenţelor digitale, se desfăşoară în zilele de 23 şi 24 august. Pe data de 27 august încep examenele scrise, primul fiind la limba şi literatura română. Ziua următoare este dedicată examenului la limba şi literatura maternă, iar pe 29 august are loc proba obligatorie a profilului. Ultima zi este dedicată probei la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele se vor afişa pe data de 2 septembrie, până la ora 16:00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse şi contestaţiile.  Pe 5 septembrie, liceenii vor afla rezultatele finale.

Redactor: Doina Sirbu