De luni, elevii din învățământul primar și preșcolarii se vor bucura de prima vacanță pe anul acesta (VIDEO)

Vineri este ultima zi de școală pentru elevii învățământului primar cât și pentru preșcolari. Elevii se vor relaxa timp de o săptămână după care se vor întoarce în bănci.

Cei mici așteaptă cu nerăbdare vacanța, iar cei mai mulți dintre ei și-au făcut déjà planuri. Dacă unii preferă să-și petreacă timpul jucându-se, alții vor să își viziteze bunicii la țară.

Nici nu vor apuca bine să se întoarcă la școală că elevii vor intra din nou în vacanță de sărbători.  Conform calendarului cursurile semestrului I al anului şcolar 2012-2013 se desfăşoară din 17 septembrie până pe 21 decembrie. Vacanţa de iarnă va începe pe 22 decembrie (sâmbătă), când se vor încheia cursurile semestrului I, şi se va termina pe 13 ianuarie (duminică). Semestrul al doilea va începe pe 14 ianuarie iar vacanţa de primăvară va fi cuprinsă între 5 şi 14 aprilie. Potrivit ordinului ministrului Educaţiei, anul şcolar în curs se va încheia pe data de 21 iunie. Vacanţa de vară va începe pe 22 iunie 2013 şi se va încheia pe 15 septembrie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu