De la pasiune la afacere

Într-o perioadă în care tot mai mulți români se plâng de lipsa locurilor de muncă, alții își centrează atenția pe reorientarea profesională și independența materială. Doamna Mariana are 54 de ani. O bună parte din viața și-a petrecut-o practicând activități în domeniul marochinăriei și încălțămintei. Dezechilibrul de pe piața muncii a determinat-o să aleagă o altă meserie . Îndrăgostită de frumos, a hotărât să realizeze produse handmade, renunțând la stresul de la fostul loc de muncă pentru a-și dezvolta creativitatea.

De la bijuterii sofisticate la simple obiecte de artizanat, până la papioane și poșete la modă, toate sunt realizate din pasiune. Toate produsele sunt adaptate la cerințele pieței, iar prețurile variază.

Dorința de independență se resimte și printre tinerii adolescenți. Orientată către artă, la numai 23 de ani, Raluca a decis să își câștige banii singură. Totul a pornit de la o simplă brățară și a ajuns să creeze sute de produse. Muncește de dimineață până seara, numai ca acestea să fie atractive.

Clienții sunt tot mai mulți iar profitul este pe măsură.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Ionut Constantin