De la Înviere… direct în club

Pe litoralul românesc, lumina sfântă va veni și anul acesta de pe mare. Aceasta va fi adusă de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Slujba de înviere, nu va avea loc pe plajă, ci în parcul arheologic de lângă catedrala Arhiepiscopală. Apoi, tinerii constănțeni, puși pe distracție, se pot îndrepta direct către cluburile deschise în Constanța și Mamaia.

Lumina Sfântă a Învierii a fost adusă zilele trecute, de la Ierusalim, cu avionul. Apoi, a fost împărțită înalților prelați, care o vor oferi credincioșilor din parohiile pe care le dețin, în seara de înviere, după miezul nopții.

Liturghia va continua apoi în Catedrala Arhiepiscopală, Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Tinerii, în schimb, au un alt traseu. De la slujba de Înviere, direct în club, la distracție.

Într-un asemenea local, o masă rezervată pentru noaptea de Înviere costă de la 200 de lei, până la 500 de lei. Sumele cu adevărat mari vor fi aruncate, însă, pe șampanie, spun managerii cluburilor. Cea mai ieftină sticlă costă 400 de lei, iar cea mai scumpă ajunge la 3300 de lei.

Pentru că ziua de luni va fi liberă, majoritatea cluburilor și barurilor vor fi deschise și duminică noaptea. Pentru cei care preferă o seară liniștită la restaurant, patronii au pregătit meniuri speciale. Pentru tradiționala friptură de miel, va trebui să scoateți din buzunar 70 de lei. Și pentru ca friptura să intre bine, e nevoie și de un vin bun. Pentru acesta va mai trebui să scoateți alți 50 de lei din buzunar. La toate acestea se adaugă și cozonacul și tradiționalele ouă, din partea casei.

Reporetr: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea