„De la discernământ la trezvie”

Sub numele „De la discernământ la trezvie”, mâine la Casa de Cultura din Constanta, va avea loc conferința duhovnicească la care sunt invitați să participe toți creștinii. Evenimentul este susținut de către Protosinghel Iustin Petre, starețul mănăstirii Sfântul Cuvios Ioan Casian.

Părintele Iustin Petre este de loc din Bucovina și provine dintr-o familie de ţărani credincioşi.  A trăit întotdeauna în rânduiala Bisericii, avându-l ca exemplu pe fratele său, călugăr la „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava. Se spovedea des şi ţinea toate posturile, dar îi plăcea și viața cu dulceaţa şi aventura ei. Făcea sport, era înotător de performanţă, se înscrisese într-un club de judo, scria poezii şi compunea melodii de muzică uşoară. La un moment dat s-a hotarat sa-si dedice viata bisericii. In prezent este staret la Manastirea Sfantul Cuvios Ioan Casian. Părintele Iustin Petre este convins că Dealul Casienilor, unde se află mănăstirea are o forţă teribilă, neiertătoare cu cei slabi, nehotărâţi încă.

Părintele își dorește să ne întărească pe toți prin învățămintele pe care le va rosti în conferința de mâine la care intrarea va fi liberă.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet