De la bal la spital

În Statele Unite ale Americii, o petrecere studențească s-a transformat într-un incident teribil. Voia bună s-a transformat rapid în haos și spaimă atunci când podeaua locației s-a prăbușit împreună cu invitații.

Scene dramatice au fost surprinse de camerele video într-un complex rezidențial situat în afara unui campus universitar american. Petrecerea de început de an organizată de studenți ai Universității Clemson din statul Carolina de Sud a devenit un eveniment al groazei pentru toți cei prezenți. Pe neașteptate, podeaua clubului ales ca locație pentru această petrecere a cedat iar tinerii au căzut în subsolul clădirii.

”Toată lumea sărea iar în următoarea clipă am simţit cum cad. Mi-am pierdut cunoştinţa şi erau fete peste tot, cu sânge pe faţă.”, a declarat Leroy Pearson, student

”Toată podeaua s-a prăbuşit. Oamenii sunt răniţi, sângerează. Am sânge în pantofi, este destul de gravă situaţia.”, a mărturisit Larissa Stone, studentă

Cel puțin 30 de persoane au fost rănite. Tinerii au suferit fracture, contuzii și alte plăgi. Echipajele de intervenție sosite de urgență la fața locului au transportat victimele la trei spitale regionale. Nicio persoană nu a fost prinsă sub dărâmături, leziunile suferite de răniți nefiind incompatibile cu viața. Șeful Poliției din Clemson, Jimmy Dixon, a precizat:

”Suntem doar recunoscători că nu a fost ceva mai grav de atât.”

Clădirea clubului în care s-a petrecut nefericitul incident a fost construită în 2004. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a depista cauza care a determinat prăbușirea podelei, investigațiile fiind în plină desfășurare.

Redactor: Mihaela Țânțaru