“De la 0 la Moldoveanu”

Doi temerari de la malul mării vor să cucerească muntele! Sunt amatori de sporturi extreme și au luat startul unei maraton de 500 de kilometri care îi va duce de la cel mai jos punct al României – plaja din Mamaia,  până pe Vârful Moldoveanu, acoperișul țării noastre. Cinci zile va dura cursa lor, la capătul careia îi așteaptă satisfacția unui vis împlinit.

Ștefan Tudor și Mihai Nenciu și-au propus să alerge în fiecare zi câte 80 de km, timp de 16 ore, pe un traseu care va aduna 6.000 m diferențe de nivel. Harta lor îi duce din Mamaia la Hârșova apoi la  Țăndărei – Slobozia – Ploiești – Câmpulung și la final pe  Vârful Moldoveanu. Aventura și neprevăzutul vor domina traseul celor doi constănțeni temerari. Nu vremea îi sperie, cât ideea de necunoscut.

Ștefan Tudor și Mihai Nenciu practică mai multe sporturi diferite dar au în comun pasiunea pentru alergarea montană. În echipa de suport l-au cooptat pe fratele lui Ștefan care se va ocupa de logistica. Îi va urma îndeaproape cu mașina acoo unde au depozitat mâncarea și încălțămintea de alergare pentru diferite tipuri de teren. 60 de porții alimentare sunt gata pregătite pentru drumul de 5 zile.

Astăzi de dimineață, la startul din Mamaia s-au adunat mai mulți suporteri care au vrut să-i încurajeze.

Finalul cursei va fi unul dificil: după 4 zile de efort, oxigenarea va fi mai dificilă iar aerul rarefiat de pe Vârful Moldoveanu va îngreuna lucrurile și mai tare.

Proiectul “De la 0 la Moldoveanu” este o inițiativă susținută din resursele celor doi sportivi, Ștefan și Mihai, singurul suport extern primit fiind în privința monitorizării traseului cu ajutorul unor ceasuri speciale dotate cu oximetru pentru măsurarea nivelului de oxigen din sânge și altimetru.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: George Dima