De ce reprezentantele sexului slab trăiesc mai mult decât bărbații

Longevitatea femeilor este pusă pe seama hormonilor, a sistemului imunitar şi a stilului de viaţă mai sănătos.

În comparaţie cu bărbaţii, femeile au un sistem imunitar mai bun, ceea ce le oferă o mai mare protecţie faţă de boli. Acest lucru se datorează producţiei naturale de estrogen, hormon care conţine o enzimă implicată în blocarea procesului inflamator. Tot datorită estrogenului, femeile sunt mai ferite riscului de a face boli cardiovasculare.  Din acest motiv, la femei, bolile care afectează arterele sunt întârziate cu până 10 ani. Şi la menopauză, când scade nivelul de estrogen, femeile pot beneficia de această protecţie cu ajutorul terapiei de substituţie hormonală. Studiile arată că estrogenul este benefic şi pentru creier, mai ales pentru menţinerea şi recuperarea memoriei, protejându-le pe femei de riscul de a face Alzheimer.

Bărbaţii sunt mari consumatori de carne, mai ales roşie, spre deosebire de femei, care preferă mai mult legumele şi fructele. Însă, carnea roşie conţine grăsimi saturate, care cresc probabilitatea de apariţie a unor forme de cancer şi a bolilor cardiovasculare. În plus, carnea roşie conţine fier, mineral care, în exces, poate antrena apariţia radicalilor liberi, substanţe care atacă şi distrug celulele, favorizând procesul de îmbătrânire prematură.

Kilogramele în exces sunt distribuite diferit: dacă la femei grăsimea se acumulează mai ales pe şolduri, pe coapse şi pe fese, la bărbaţi, aceasta se distribuie mai ales pe abdomen. Însă, grăsimea de la nivel abdominal creşte riscul de deces din cauza bolilor specifice obezităţii.

Speranţa de viaţă a femeilor, în România, este de 74 de ani. Bărbaţii, în schimb, au o rată de supravieţuire de aproximativ 66 de ani. Diferenţa de aproape opt ani nu este deloc de neglijat.

Așadar, Domnilor nu strică să vă ascultați iubitele din când în când!