De ce cad bătrânii pradă înșelăciunilor

Tot mai mulți bătrâni au fost înșelați, in ultima perioada, prin metoda accidentul. Deși polițiștii au desfășurat nenumărate campanii pentru a-i sfătui pe oameni să nu cadă în plasa escrocilor, unii pur și simplu nu vor să înțeleagă.

În urmă cu câteva zile, patru indivizi au fost reținuți de polițiștii constănțeni după au înșelat mai multe persoane. Creierul din spatele operațiunii, adică cel care dădea telefoanele și le convingea pe victime să predea banii era, de fapt, chiar în spatele gratiilor, închis la penitenciarul Poarta Albă.

În ciuda zecilor de cazuri înregistrate la Constanța doar în acest an, dar și a mediatizării intense a acestora, unii oameni încă nu înțeleg fenomenul și continuă să se lase păcăliți de escroci.

Pe de altă parte, există și constănțeni conștiincioși, care au înțeles să nu se lase păcăliți de acești indivizi care profită de sensibilitatea victimelor lor.

Având în vedere faptul că, în ultima perioada, mai mulți constănțeni au căzut pradă inselaciunii, polițiștii vin cu sfaturi preventive.

Metoda accidentul rămâne una din cele mai populare scheme de înşelăciune a escrocilor români.

Reporter: Andreea Iliescu ; Imagine: George Dima