De câteva zile, la Centrul Militar Zonal este agitaţia mare

Reprezentanţii MApN au prelungit data de depunere a dosarelor pentru tinerii care doresc o carieră în armată, pentru a avea timp să evalueze toate cererile.

Singurul impediment de care s-au lovit tinerii a fost vizita medicală. Viitorii soldaţi sunt nevoiţi să stea chiar şi cu orele la coadă pentru a obţine avizul medical. După ce sunt declaraţi apţi de către doctor, tinerii sunt supuşi unor interviuri la Breaza, iar apoi urmează testul pishologic şi cel sportiv. Dacă au fost selectaţi, vor urma două luni de practică militară generală şi alte două de practică de specialitate. Motivul pentru care viitori soldaţi au ales acest drum este simplu …. siguranţa unui loc de muncă.

Fiecare candidat va fi repartizat în funcţie de punctajul obţinut. Pentru a-i determina pe tineri să aleagă unităţile militare din judeţ, reprezentanţii Ministerului le oferă 14 puncte dacă bifează ca primă obţiune unul dintre centrele de la malul mării. Anul acesta, există o mie de locuri în toate unităţile militare din întreaga ţară.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima