Datele userilor nu pot fi sterse definitiv din device-urile Android

Telefoanele Android vandute la mana a doua pot contine informatiile personale ale primului utilizator, chiar daca acesta a folosit functia de revenire la setarile din fabrica pentur device. Expertii in securitate nu recomanda vanzarea telefoanelor Android folosite.

Unul dintre expertii in furt de identitate ai firmei de securitate online McAfee a realizat teste pe aproape 30 de gadgeturi cumparate online, iar concluzia este ingrijoratoare, daca nu chiar socanta, pentru utilizatorii de telefoane si tablete Android: datele personale nu pot fi sterse definitive.

Testele derulate pe alte smartphone-uri, iPhone si BlackBerry, arata ca acestea pot fi curatate mult mai bine, iar tehnologia RIM reuseste sa stearga complet orice urma de informatie de pe telefon.

In schimb, pe dispozitivele Android datele personale sterse pot fi recuperate si dupa revenirea la setarile din fabrica. Utilizatorii care si-au accesat emailul, conturile pe retele sociale sau serviciile de online banking pe telefon sunt sfatuiti sa nu instraineze smartphone-ul Android, deoarece isi pot vinde si …identitatea.