Daruri pentru cei mai necăjiţi micuţi din Albeşti

30 de copii ce urmează cursurile şcolii din Albeşti, alături de 10 micuţi de la Grădiniţa din Vârtop, au primit, luni, daruri din partea Organizaţiei Solidaritate pentru Copii – Solidarity Children. Cei mai mici dintre copii au fost cadorisiţi cu rechizite, jucării şi dulciuri, în timp ce, pentru şcolari, voluntarii Solidarity Children au oferit ghiozdane cu rechizite, alături de daruri dulci. Toate cadourile făcute copiilor provin din donaţii ale unor persoane fizice şi juridice din zona Mangaliei. Tot pentru această acţiune, la finele săptămânii trecute a avut loc un spectacol de caritate, banii stânşi din donaţii fiind direcţionaţi către achiziţionarea ajutoarelor oferite copiilor din Albeşti.

Toţi micuţii care au primit rechizite şi dulciuri provin din familii extrem de nevoiaşe, cu mulţi copii şi posibilităţi materiale reduse. O bună parte a copiilor provin din satul Vârtop, unde voluntarii au şi transportat rechizite, jucării şi multe dulciuri.

Potrivit fondatorului Organizaţiei Solidaritate pentru Copii, Daniel Filon, aceasta este cea de a doua ediţie a Campaniei Umanitare „Redă un zâmbet, ajută un copil să meargă la şcoală“, ce are drept grup-ţintă copiii cu risc crescut de abandon şcolar.

Alături de organizaţie au stat, ca de obicei, o mână de oameni care vor să fie alături de copiii necăjiţi.

Pentru a reuşi să strângă cât mai multe daruri vineri a avut loc şi un concert caritabil, la care au venit să cânte o bună parte a artiştilor din Mangalia.

Pentru perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, voluntarii Solidarity Children vor demara o campanie de strângere de hăinuţe, încălţăminte şi jucării pentru cei mai nevoiaşi micuţi din zonă.

Reporter: Mihaela Dubei