Daruri neașteptate

Pentru unii copii, bătrânul cu barba albă a ajuns anul acesta mai devreme. Vorbim despre copiii din familia Covaleco, dar și despre micuța Maria. Ei nu îi ceruseră moșului decât strictul necesar: câteva hăinuțe și ceva de încălțat. Cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, moșul a ajuns la ei încărcat cu multe daruri.

Vă amintiți cazul micuței Maria? Anul trecut am prezentat cazul fetiței care și-a salvat mama de la moarte. Cele două suflete trăiesc din pensia de handicap a mamei. Între timp, Maria a fost înscrisă la o grădiniță și este foarte fericită. La vederea Moșului fetița nu și-a mai putut stăpâni bucuria.

Moș Crăciun nu îi uită niciodată pe copiii care au nevoie de el. Mai ales că mulți nici nu îndrăznesc să viseze la prea multe cadouri.

De la Maria moșul a mers la familia Covalenco. Cinci copii trăiesc alături de părinți într-un imobil fără apă și energie electrică. Singurul venit provine din alocațiile copiilor, iar cei mai mulți bani merg la plata chiriei. Micuții nu au îndrăznit să îi ceară moșului decât cele necesare de îmbrăcat și încălțat. Dar, ca de obicei, bătrânelul a fost darnic.

Nașterea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine. Însă pentru multe familii momentul nu reprezintă decât o altă zi cu nenumărate griji. Prin implicarea oamenilor cu suflet mare, și în 2015, pe chipurile acestora ar putea apărea un zâmbet și un strop de speranță.

Redactor: Mihaela Sinca