…dar să nu-mi iei niciodată pensia (UPDATE)

Au slujit statul român zeci de ani, iar acum, ca răsplată, tot statul este cel care le ia înapoi banii bine meritaţi. Este povestea mai multor militari în rezervă, care s-au trezit că trebuie să returneze sume consistente din banii pe care i-au primit după ieşirea la pensie. Oamenii au ieşit astăzi, din nou, în stradă, ca să protesteze împotriva abuzurilor repetate la care, spun aceştia, sunt supuşi de conducerea ţării.

Aproximativ 50 de cadre militare disponibilizate au protestat vineri pe platforma din faţa prefecturii Constanţa. Asta pentru că, la începutul săptămânii, mai mulţi membrii ai sindicatului au primit decizii de regularizare a pensiei.

Ceea ce înseamnă că, exact înainte de sărbătorile pascale, oamenii trebuie să returneze statului banii pe care i-au primit până acum. Iar sumele nu sunt deloc de neglijat, ajungând chiar la 10 mii de lei.

Aceasta nu este singura manifestare organizată de cadrele militare disponibilizate. În urmă cu doar 2 săptămânii, oamenii au protestat împotriva neaplicării legilor ţării. Ei spun că dacă nici de această dată nu vor fi ascultaţi, intenţionează să organizeze un miting în capitală în luna mai.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan