Dănuț Epure vrea arest la domiciliu

Fostul rector al Universitații Ovidius a cerut prin avocații săi înlocuirea măsurii de arest preventiv. În cererea adresată magistraților, ei au solicitat impunerea unor măsuri prin care Dănuț Epure să își ișpășească perioada de arest la domiciliu, sau să fie repus în libertate sub control judiciar.

Cu privire la verificarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Epure Tiberius Dănuţ s-au dispus următoarele: constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Epure Tiberius Dănuţ menţine arestarea preventivă a inculpatului. Respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar.  Se arată în motivarea instanței.

Pe de altă parte, Gabriela Stanciu, fostul prorector al Universității Ovidius, implicată și ea în același dosar, va fi cercetată în libertate, sub control judiciar, până la soluționarea definitivă a cauzei. Reamintim că fostul rector al Universității Ovidius este cercetat într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. Conform procurorilor DNA, Epure a cerut atât direct, cât şi prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Dănuț Epure trebuie să se prezinte din nou în fața judecătorilor pe data de 28 februarie, într-un nou termen al dosarului.

Redactor: Bogdan Bolojan