Dănuț Căpățână, trimis în judecată a treia oară

Fostul director general al Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână, a ”împușcat” încă un dosar penal. Al treilea! După ce a fost condamnat de prima instanță în dosarul ”oxigenului medical”, urmat de flagrantul și trimiterea în judecată în dosarul cu firma de IT, de data aceasta este cercetat pentru atribuirea unui contract unei firme de care nu este deloc străin. De remarcat că toate dosarele sunt instrumentate de DNA.

Fostul manager al celui mai mare spital din județul Constanța, Dănuț Căpățână, arestat în 2 dosare penale, este trimis în judecată, din nou, fiind acuzat de procurorii anticorupție pentru abuz în serviciu și conflict de interese în formă continuată. Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2016, Dănuț Căpățână a atribuit societății Mara Investcom S.R.L un număr de 6 contracte, fără organizarea unei proceduri de atribuire, care să asigure o utilizare eficientă a fondurilor publice și promovarea concurenței dintre operatorii economici. Mai mult decât atât, procurorii spun că firma, având ca obiect servicii de secretariat și recepție, era controlată chiar de el prin intermediul fostei sale soții.

Astfel, serviciile respective au fost achiziționate la prețuri supraevaluate față de costul efectiv al acestora, obținând foloase necuvenite, după cum spun procurorii,  în valoare de aproape 1,5 milioane lei, în timp ce Spitalul Județean Constanța a fost păgubit cu peste 2 milioane lei, sumă cu care s-a constituit parte civilă în proces.
Pe site-ul Registrului Comerțului, societatea Mara Investcom SRL Constanța are ca acționar unic pe Mara Gramanschi, fiica Mărioarei Ştefan, care figurează ca administrator și care, potrivit DNA, este prietenă cu Simona Lucica, fosta soție a lui Dănuț Căpățână.

Redactor: Daniel Albu