Daniel Petrescu, noul șef al Statului Major al Apărării

Statul Major al Apărării al Armatei României are un nou șef. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat, miercuri, numirea general-locotenentului Daniel Petrescu în această funcție. Anunțul a fost făcut de președintele României, Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni la finalul ședinței CSAT.

Liderul de la Palatul Cotroceni a semnat joi decretul privind numirea generalului Daniel Petrescu la conducerea Armatei țării noastre.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 28 noiembrie a.c., decretul privind numirea domnului general-locotenent – cu trei stele Petrescu Luca Daniel în funcția de șef al Statului Major al Apărării, la data de 1 decembrie 2019.”, se precizează într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Preluarea de către acesta a mandatului de șef al Statului Major al Apărării al Armatei României vine în contextul în care Nicolae-Ionel  Ciucă s-a retras de la conducerea instituției și a trecut în rezervă, după ce a devenit ministru al Apărării în Guvernul Orban.

Nicolae Ciucă l-a felicitat pe generalul-locotenent Daniel Petrescu pentru preluarea mandatului de şef al Statului Major al Apărării.

“Felicitări generalului-locotenent Daniel Petrescu pentru avizarea de către CSAT în funcţia de şef al Statului Major al Apărării! L-am propus pe generalul-locotenent Daniel Petrescu pentru funcţia de şef al Statului Major al Apărării, iar astăzi, în şedinţa CSAT, a fost avizat pentru numirea pe funcţie. Daniel Petrescu este un ofiţer cu o pregătire şi experienţă de excepţie, fiind absolvent de liceu militar, academie militară, al cursului de comandă şi stat major din Marea Britanie şi Colegiul Naţional de Război al SUA.”, a scris ministrul Apărării, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă a mai notat că misiunile în teatrele de operaţii din Angola, Albania, Irak şi Afganistan, dar şi cele în cadrul structurilor de comandă NATO sau de reprezentare naţională i-au desăvârşit profilul de comandant şi, în acelaşi timp, i-au şlefuit abilităţile diplomatice actualului șef al Statului Major.

Pe 28 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului Nicolae Ciucă, care ocupa funcţia de şef al Statului Major al Apărării. General-locotenentul Daniel Petrescu a fost locţiitorul acestuia.

Redactor: Mihaela Țânțaru