Dan Șova condamnat la 3 ani de închisoare

Fostul senator Dan Șova a fost condamnat, astăzi, de către magistrații Înaltei Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în dosarul CET Govora.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au găsit vinovat pe Dan Șova pentru trafic de influență, în dosarul CET Govora. De asemenea, inculpatului i s-a aplicat pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi timp de 2 ani de la eliberare. În dosar, Dan Șova a fost obligat la plata unor despăgubiri în valoare de 100.000 de euro. Instanţa a dispus şi menţinerea măsurii sechestrului asigurător instituită asupra bunurilor mobile şi imobile de pe proprietatea lui Şova. Însă, decizia Instanţei nu este definitivă.

“Inculpatul a beneficiat de plăţi lunare până în iulie 2014. Infracţiunea s-a consumat în 2011, dar s-a epuizat în 2014. Inculpatul nu a contestat încheierea contractelor dar susţine că au fost respectate dispoziţiile legale. A confirmat însă că nu au avut aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor. Apreciem că această contuită a inculpatului se circumscrie sferei ilicitului penal”, a spus procurorul, apreciind că aceste elemente impun condamnarea lui Şova la închisoare pentru trafic de influenţă şi pedeapsă complementară.

Alături de Şova a fost judecat şi fostul director general al CET Govora, Mihai Bălan, pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu. În cazul acestuia, procurorii au cerut condamnarea pentru abuz în serviciu şi obligarea la plata a 1,3 milioane de lei despăgubiri civile către CET Govora.

Redactor: Lavinia Barbu