Dacii și Romanii cuceresc Constanța

Lecție de istorie în imagini spectaculoase, seara trecută, în Piața Ovidiu, din Constanța! Centrul vechi s-a transformat într-un adevărat portal, care i-a adus pe daci și romani din secolul 2 Înainte de Hristos., direct în zilele noastre. Împătimiții de istorie, dar și turistii care se aflau in zona au asistat, pe viu, la scenele ce reproduc marile bătălii dintre cele două armate antice.

Flacăra cetății Tomis a fost mai vie ca niciodată, la cea de-a patra ediție a festivalului Antic. Armatele de daci și romani pareau rupte din secolul 2. Ele au venit în pas de defilare în Centrul vechi al orașului.

Turiștii aflati in zona au fost impresionati de desfasurarea de forte.

O lecție de istorie nemaiîntîlnită, dar pe care cu siguranță nu o vor uita prea curînd. Au fost față în față cu aproape 200 de luptători antici.

Trăsăturile dure ale soldaților, armurile grele de cîteva kilograme, arcurile cu săgeți și scuturile masiv din metal au creat o atmosferă care i-a înfiorat pe privitori, iar strigătele de luptă i-au ținut în tensiune, pînă la final.

Manifestarile au loc pe tot parcursul weekend-ului. cei care vor să își mențină adrenalina la cote maxime pot să se antrenze de luptă alături de militari sau își pot încerca îndemînarea la trasul cu arcul. Cît despre doamne, există ateliere unde acestea pot învăța mai multe despre bijuteriile și veșmintele tradiționale ale strămoșilor noștri. Nu de alta, dar pe seară, anticii defilează în toată splendoarea în stațiunea Mamaia, aici unde va avea loc și teatrul Antigona de Sofocle.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima