”DA” pentru autostrăzi

Provocarea lansată de omul de afaceri Ștefan Mandachi are efectul scontat. Rând pe rând, cetățenii României spun ”DA” protestului inițiat de antreprenorul sucevean, după ce acesta a realizat unicul metru de autostradă din Moldova și a chemat la solidaritate pentru construcția magistralelor rutiere. Ecoul demersului lui Mandachi a fost recepționat și de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, precum și de șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga.

Viorel Cataramă nu a rămas impasibil și a acceptat chemarea la solidaritate pentru construcția de autostrăzi. Cei 1.000 de angajați ai săi vor opri lucrul în data de 15 martie, ora 15.00, pentru 15 minute.

”Susţinem construirea de autostrăzi! Îi provoc, la rându-mi, pe antreprenorii Dumitru Bălan, din Botoşani, Adrian Mărginean, din Cluj şi Daniel Costaş, din Oradea, să ni se alăture în acest demers.”, a anunţat Viorel Cataramă.

Oamenii de afaceri din Botoșani și Oradea se alătură protestului suceveanului.

“Am văzut provocarea şi achiesez la cele spuse de domnul Cataramă. Categoric susţin acest demers şi cred că orice om de bună credinţă se solidarizează cu cele spuse de domnul Cataramă şi cu demersul domnului Mandachi de la Suceava.”, a declarat, la rândul său, antrepenorul Dumitru Bălan, din Botoșani.

Orădeanul Daniel Costaș a precizat că toți colegii săi care își desfășoară activitatea în consultanță, reparații și vânzări se vor opri din lucru în ziua și la ora menționată de antreprenorul sucevean.

Și nu sunt singurii! Ecoul mesajului transmis de omul de afaceri Ștefan Mandachi capătă amploare și se face din ce în ce mai cunoscut.

Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS,  susține protestul și propune colegilor pe care îi reprezintă să-și ia pauza de masă în data de 15 martie, la ora 15.00.

Prezenți la Câmpia Turzii, pe șantierul Autostrăzii Transilvania, atât ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cât și șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, au declarat că au înțeles mesajul protestului din 15 martie și că vor accelera demersurile pentru o rezolvare mai rapidă a problemei autostrăzilor.

Autostrada Târgu Mureș – Iași, denumită și Autostrada Unirii este proiectată să străbată traseul Ungheni – Iași – Târgu Frumos – Pașcani – Târgu Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Tărgu Mureș, unde se va conecta cu Autostrada A3.

Redactor: Mihaela Țânțaru