Cutremure în Vrancea

Trei cutremure s-au produs în această noapte, în zona Vrancea.  Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul seism a avut magnitudinea de 3,9 pe scara Richter.

Trei manifestări seismice ale pământului s-au produs în noaptea de luni spre marţi în zona Vrancea. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare  Dezvoltare pentru Fizica Pământului, prima răbufnire de acest gen avut loc la 15 minute după miezul nopții, a avut intensitatea de  3,9 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 128,1 kilometri.

Potrivit aceluiași institut, o nouă manifestare seismică a avut loc la ora 04.52, în judeţul Vrancea  şi a avut magnitudinea 2,1. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 22 de kilometri, în apropierea oraşelor  Râmnicu Sărat și Odobeşti.

La aproximativ oră, mai exact la ora 05.45, a fost semnalat un eveniment similar, tot în judeţul Vrancea. De data aceasta, seismul a avut intensitatea de 2,2 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 30 de kilometri, în apropierea oraşelor Râmnicu Sărat și Focşani.

Reamintim faptul că cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs în  data de 8 februarie, în zona Vrancei, a avut magnitudinea 5 și a fost resimţit şi la Bucureşti.

Redactor: Sondra Sandu