Curtea de Argeș, destinația finală a Majestății Sale

Trenul regal va purta, sâmbătă, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I al României spre destinația finală: Curtea de Argeș. În Catedrala Mănăstirii din prima capitală a Țării Românești se va oficia, apoi, slujba de înmormântare a Majestății Sale.

Trenul Regal va porni, sâmbătă, la orele 14.40 din Gara Regală Băneasa, ducând sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I al României spre ultima escală: Curtea de Argeș. Custodele Coroanei și membrii Familiei Regale a României vor fi prezenți în mijlocul de transport, care va circula cu viteză redusă în localitățile Chitila, Titu și Pitești. Persoanele din aceste orașe care vor dori să-și ia rămas bun de la Majestatea Sa sunt așteptate în gara urbei lor.

La orele 17.30, Trenul Regal  va sosi în gara din Curtea de Argeș, unde nu va fi permisă prezența publicului și a presei.

Slujba de înmormântare a Majestății Sale se va desfășura la orele 17.50, în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeș.  Această bijuterie a arhitecturii Țării Românești a fost transformată, în timpul lui Carol I, în necropolă pentru Familia Regală a României.

La orele 18.40, va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la Catedrală Arhiepiscopală și Regală, care nu va putea fi vizitată în primele șapte zile după înmormântare.

Redactor: Mihaela Țânțaru