Curtea de Apel București respinge solicitarea lui Palaz

Verdict în dosarul în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanta, Claudiu Iorga Palaz, solicita cercetarea disciplinară a procurorul Teodor Niță de către Inspecția Judiciară! Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a respins, ca neîntemeiată, cererea lui Palaz. Decizia, datată din 20 martie 2019, este definitivă.

Cu alte cuvinte, magistraţii au stabilit că Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat corect clasând sesizarea, întrucât nu au fost înregistrate nereguli în dosarul instrumentat de procurorul Niţă.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanta, Claudiu Iorga Palaz, a declanşat un adevărat război cu Teodor Niță, procurorul de caz, care l-a trimis în judecată pentru abuz într-un dosar cu privire la o retrocedare din judeţul Constanţa. În urma cercetărilor efectuate, Niță l-a acuzat pe Palaz că a încălcat o sentință judecătorească pe vremea  când a deținut funcția de prefect. Acesta ar fi refuzat să restituie moștenitorilor de drept, un teren de 20 de hectare, situat în extravilanul localităţii Lumina. Infracțiunea săvârșită de Palaz ar fi condus la prejudicirea Prefecturii Constanța și Consiliului Local Lumina cu aproximativ 670.000 de euro.

Nemulțumit de modul cum a instrumentat cazul, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanta, Claudiu Iorga Palaz, a făcut  o sesizare la Inspecţia Judiciară pentru presupuse nereguli săvârșite în dosarul său de catre procurorul Teodor Niţă. Inspecția Judiciară a clasat cererea înaintată de Palaz și s-a adresat, în final, Curții de Apel București care, la rândul ei, a respins solicitarea acestuia.

Procurorul Teodor Niță a respins categoric acuzațiile formulate de Palaz și a refuzat să ofere vreun drept la replică faţă de toate declaraţiile făcute, de-a lungul ultimelor luni, de fostul prefect.

Redactor: Mihaela Țânțaru