Cursurile rămân suspendate până la finalul săptămânii

În capitală, această decizia a fost luată încă de ieri, iar astăzi, s-a votat și la Constanța. Inspectorul General Școlar a fost prezent la ultima întâlnire a Comandamentului de Iarnă de la Prefectură.

Vremea nefavorabilă a dat peste cap calendarul şcolar. Din cauza temperaturilor foarte scăzute şi a ninsorilor abundente, şcolile, grădiniţele şi creşele din mai multe judeţe vor fi închise. În aproape toată țara, vacanţa elevilor se prelungeşte până luni, 16 ianuarie, inclusiv la Constanța.
Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar, stabilite de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate Inspectoratului Școlar Județean.

În ceea ce privește activitatea universităților de la malul mării, fiecare unitate de învățământ superior va decide daca suspendă sau nu cursurile. Momentan, conducerea Universității Maritime Constanța a anunța că studenții nu vor veni la cursuri nici în zilele următoare.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea