Cursuri gratuite pentru adulți și copii în Năvodari

Cum informația înseamnă cunoaștere și ajută la dezvoltarea personală, echipa Bibliotecii din Năvodari a lansat proiectul Ambasadorii Bibliotecii, ce are drept scop dezvoltare copiilor și adulților din Năvodari. Nimic nu se face ca la școală, din obligație și cu evaluări periodice. Totul se întâmplă din dorința de cunoaștere a fiecărui cursant.

Datorită proiectului, atât adulții cât și copiii pot lua cursuri de engleză, calculator și se pot destinde în cadrul atelierelor de creație. Totul este gratuit. Unii învață limbi străine, alții teatru, cert este că fiecare are de unde alege. Cei care predau sunt voluntari cu inițiativă.

Nicoleta Ghitiu are 45 de ani. La școală a învățat engleză însă nu îndeajuns încât să se poată descurca într-o țară străină. Proiectul bibliotecii a reprezentat o adevărată șansă pentru ea și a acceptat rapid provocarea ce îi oferă șanse mai bune în obținerea unui loc de muncă.

Biblioteca Pontus Euxinus din Năvodari a fost unul dintre câștigătorii proiectului național Raftul cu inițiativă- dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci lansat de fundația Pro-Vobis România în parteneriat cu ANBPR. Cei care doresc să se înscrie la cursuri, o pot face la sediul Bibliotecii din Năvodari.

Rpeorter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima