Cursuri gratuite de limba tătară

Conducerea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco- Musulmani din România continuă să își promoveze tradițiile. Continuitatea unei etnii constă nu doar în păstrarea obiceiurilor, ci și în perpetuarea limbii. Astfel, membrii tineri ai comunității au ocazia să învețe limba tătară.

Tradiția, obiceiurile și limba sunt cartea de identitate a oricărei etnii. Păstrarea acestora peste ani reprezintă o avere sufletească pentru oricare dintre noi. Perpetuarea identității etniei tătare este extrem de importantă, iar pentru asta, reprezentanții Uniunii Democrate a Tătarilor Turco- Musulmani din Constanța organizează cursuri gratuite pentru toți etnicii care vor să învețe limba maternă.

Cererea este mare, astfel că în cele 18 filiale ale uniunii s-au format peste 20 de clase.

Anual, pe 5 mai, este marcată Ziua Limbii Tătare. Ziua este o mare sărbătoare pentru întreaga comunitate tătară din România. Reprezentanții acestei minorități au militat pentru recunoaşterea limbii tătare, iar eforturile le-au fost răsplătite odată cu adoptarea Legii nr. 256/2010, lege prin care ziua de 5 mai este marcată oficial în România ca Ziua Limbii Tătare.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea