Cursele aeriene dintre Italia și România, închise

Măsuri fără precedent luate de autorități! Au fost suspendate toate zborurile către și dinspre Italia, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Măsura a fost anunțată duminică noapte și va fi în vigoare, deocamdată, pentru două săptămâni.

Toate cazurile confirmate până acum în România au ca sursă Italia, iar în peninsulă situația s-a deteriorat în ritm alert în ultimele zile. În același timp, ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut un apel la cetățenii care vin din țări afectate să nu mintă cu privire la traseul avut.

Declarațiile au fost făcute la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat duminică seara la sediul Ministerului de Interne.

Potrivit oficialilor Guvernului, operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor care se îmbarcă din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, fără escală, fapul că vor intra în carantină pe teritoriul României.

De asemenea, operatorii au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor străini care vin din aceste țări către România, cu escală.

Ministrul a anunțat că se vor lua măsuri drastice împotriva celor care anunță o destinație falsă sau care refuză să o declare.

Amintim că duminică au fost confirmate două cazuri de infectare cu coronavirus, în București și în Mureș astfel că la nivel național, numărul total de cazuri a ajuns la 15.

Tot duminică, secretarul de stat Raed Arafat  a anunțat că nu se va mai putea organiza niciun fel de eveniment care adună mai mult de o mie de participanți, până pe 31 martie.

Redactor: Daniel Albu