Curse ilegale de cai pe drumuri publice

Curse de cai ilegale organizate de cetățeni de etnie romă în zona Calafatului au intrat în atenția polițiștilor. Aşa-zisele evenimente sunt organizate pe drumurile judeţene, printre maşini şi zeci de spectatori. Deși participarea la astfel de curse este ilegala, primarul din Calafat a amenajat un spațiu special destinat întrecerilor.

Zeci de mașini trase pe dreapta și tot atâția spectatori curioși, care privesc, de pe margine, întrecerile de cai ce se desfășoară pe drumul județean care leagă Calafatul de Poiana Mare. Cei care fac astfel de întreceri sunt de regulă persoane de etnie romă, din zonă. Mai mult decât atât, cursele se modernizează de la an la an, șaretele fiind urmate îndeaproape de mașini din care se filmează.

Se pare că autoritățile locale știu de întrecerile periculoase și chiar le-au amenajat un spațiu special pentru desfășurarea acestora.

“La un moment dat au venit reprezentanții romilor care se ocupă cu aceste curse, la mine pentru a-i ajuta să nivelez un drum ca să nu mai facă pe șosele. M-am dus și le-am amenajat undeva pe un drum agricol, în afara orașului. Este un drum de pământ, am trecut cu grederul și l-am îndreptat. Dar probabil că fiind perioada asta cu vremea nefavorabilă nu au mai putut să se ducă acolo și au facut pe drumul județean”, a declarat Lucian Ciobanu, primarul Calafatului.

Legea prevede, însă, că participarea la întreceri ilegale pe drumurile publice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

În prezent, polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării și tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea acestor infracțiuni. Chiar şi aşa, se pare că nimeni şi nimic nu poate sta în calea concurenţilor, în lupta pentru supremaţie.

Redactor: Oana Jărloianu