Cursa presidentiala pentru Cotroceni este presarata cu bombe mediatice

In cadrul unei emisiuni televizate, Presedintele a facut un anunt care ar putea sa destabilizeze cursa candidatilor pentru scaunul de la Cotroceni. Dacă în urma cu ceva timp l-a somat public pe unul dintre candidati sa îsi declare trecutul in cadrul unui serviciu de informatii, de această data Presedintele nu a mai avut rabdare si l-a nominalizat chiar el. Potrivit șefului statului, ofiterul acoperit nu este nimeni altul decat actualul prim-ministru al Romaniei, Victor Ponta.

Reactia premierului nu a intraziat sa apara. Prezent la Iași, la sarbatoarea Sfantei Parascheva, Victor Ponta neaga acuzele Presedintelui.

Traian Basescu nu l-a atacat numai pe Victor Ponta ci si pe Teodor Melescanu, fostul sef al SIE, cel caruia presedintele i-a cerut in repetate randuri informatii despre ofiterii acoperiti din Guvern insa datele nu i-au fost puse la dispozitie. Fostul sef al SIE dar si actual candidat la prezidentiale, Theodor Melescanu spune că:

“Traian Băsescu este primul președinte din 1989 până azi care a solicitat Serviciilor de Informatii liste cu ofițerii acoperiti. […] Ofițerii SIE sunt oameni care își riscă viața și libertatea în străinatate și nu trebuie deconspirați când se întorc în țară. […]Nu pot să vă confirm, nici să vă infirm dacă Victor Ponta a fost ofițer acoperit”

Redactor: Silviu Calota