Cursa pentru Jucătorul anului

Portughezul Cristiano Ronaldo, egipteanul Mohamed Salah şi croatul Luka Modric au fost nominalizaţi de FIFA pentru titlul de jucătorul anului. Cristiano Ronaldo nu este străin de acest premiu. În 2016 și 2017 jucătorul  a fost desemnat marele câștigător al trofeului The Best FIFA Football Awards.

Ceremonia de decernare a trofeului  “The Best FIFA Football Awards” se va desfăşura la Londra pe data de 24 septembrie. Cristiano Ronaldo, câștigător în anii precedenți  este din nou în topul listei de nominalizări. Alături de el, în clasament, se află Mohamed Salah și Luka Modric.

După ce Luka Modric a fost desemnat cel mai bun jucător de la Campionatul Mondial din Rusia, mijlocașul croat a fost recompensat și de UEFA. Astfel, Modric a câștigat și trofeul pentru cel mai bun jucător al anului 2018, acordat de UEFA, în cadrul galei de la Monaco.  Cu toate acestea, Ronaldo este favorit să se impună la gala FIFA de la Londra, programată pe 24 septembrie.

La categoria cel mai bun antrenor al anului, Zinedine Zidane se lupta cu finalistii de la Cupa Mondiala, Zlatko Dalic si Didier Deschamps.

La premiul Puskas pentru cel mai frumos gol, Bale, Cheryshev, Christodoulopoulos, Ronaldo, Messi, Quaresma sau Salah se luptă cu favoritul Pavard. Acesta  a înscris superb în optimile Cupei Mondiale contra Argentinei.

Redactor: Alexandra Panait