”Cuptorul cu Plăcinte”, închis pentru 6 luni

Autoritățile au închis, oficial, terasa ”Cuptorul cu Plăcinte”, pentru o perioadă de 6 luni, ca urmare a numeroaselor nereguli găsite, la sfârșitul săptămânii trecute. Asta, pe lângă amenda de 20 de mii de euro.

”Cuptorul cu plăcinte”, din Satul de Vacanță – Mamaia, a fost închis oficial. Decizia aparține Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor din Regiunea Sud-Est, care a emis decizia cu numărul 5/26.06.2017 prin care s-a dispus “sancțiunea complementară a închiderii temporare a unității pe o durata de șase luni” a vestitei terase, administrată de S.C. PELEHRA S.R.L din Constanța.

Măsura a fost luată în urma controlului făcut de inspectori, vineri, la locația respectivă, unde doar rozătoarele mai lipseau printre alimentele expirate, rămase de anul trecut, și depozitate în spații care nu aveau nici o treabă cu alimentația publică. Partea proastă este că, până la închiderea unității, au fost deja zeci, poate sute de clienți, care au servit masa la ”Cuptorul cu Plăcinte”. Toți constănțenii cunosc terasa respectivă, chiar și turiștii, care veneau aici să servească masa la prețuri scăzute, fără să știe condițiile în care erau preparate mâncărurile.

Măsura suspendării activității pentru următoarele 6 luni, pe lângă amenda de 20 de mii de euro, a fost deja pusă în practică. Însă nu este un capăt de țară, pentru afaceristul constănțean George Pelehra, patronul localului. Restricția va ieși din vigoare la sfârșitul anului, în iarnă mai exact. Iar atunci, în loc de mititei și frigărui învechite, ar putea vinde vin fiert, care poate fi vechi dinainte de 89, pentru că nu se supără nimeni. Însă, cu condiția să fie preparat corespunzător, în condiții de igienă.

Redactor: Daniel Albu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.