Cunoscuta realizatoare de televiziune Marioara Murărescu a încetat din viaţă

MARIOARA MURĂRESCU era internată, din 9 august, la Spitalul Elias din Capitală, după ce, în luna iunie, la Cluj, suferise o intervenţie de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală. MARIOARA MURĂRESCU a fost diagnosticată cu cancer la sân din 2008. Au urmat mai multe operații și ședințe de chimioterapie, pentru a ține cancerul sub control, însă, după o perioadă, acesta a revenit și a afectat și alte organe.
Mărioara Murărescu s-a născut la 1 octombrie 1947, în Câmpulung Muscel, și a fost o realizatoare consacrată de programe folclorice, fiind cunoscută în special ca realizatoare a emisiunii TV Tezaur folcloric. A absolvit Conservatorul din București și a ratat o carieră de soprană, după o operație de amigdalită care i-a schimbat vocea. Marioara Murărescu a realizat timp de peste trei decenii emisiunea de muzică populară Tezaur Folcloric la postul național de televiziune. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni „Tezaur Folcloric” a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.

De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău. A realizat primul disc de aur „Tezaur folcloric”, în anul 1992, şi prima casetă video „Tezaur folcloric”, în anul 2000.

Marioara Murărescu a fost decorată cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler, în decembrie 2003, şi cu Ordinul Steaua României, în grad de Cavaler, în aprilie 2009.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Redactor: Paul Alexe