Cunosc regulile de circulație, deci exist

Copiii sunt cei mai expuși la incidentele din trafic din cauza unor greşeli minore, care la prima vedere par neînsemnate: traversarea drumului, neasigurarea înainte de a păși pe carosabil, deplasarea neregulamentară pe drumurile fără trotuar sau poteci laterale, necunoașterea indicatoarelor pentru pietoni, de aceea intră în responsabilitatea noastră să îi protejăm și să îi învățăm aceste lucruri.

Prin joc și concurs, sâmbătă, 5 Mai, elevii din mai multe școli din județul Constanța, au învățat despre comportamentul în trafic, au răspuns la întrebări și au participat la o competiție de îndemânare cu bicicletele având ca obiectiv educația rutieră.

Dat fiind incidența accidentelor în trafic din cauza neatenției și a lipsei de educație rutieră, Automobil Club Român prin Sucursala ACR Constanța, a organizat acest concurs, care are ca scop formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație în rândul elevilor din școlile din România.

Aceasta a fost cea de-a doua ediție a concursului și a fost câștigată de elevii din echipajul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Castelu.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet