Cum treci peste depresia post-natală?

Depresia post-natală este o problemă reală, cu care se confruntă din ce în ce mai multe mămici. Majoritatea femeilor depășesc relativ repede momentul, caracterizat prin instabilitate emoțională. Dacă simțiți că nu faceți față, iar episoadele de plans și negativism sunt din ce în ce mai dese, cereți ajutor de specialitate și consultați psihologul.

Depresia postpartum,  denumită si depresie postnatală, este o condiție medicală severă, care afectează 1 din 7 femei. De regulă, aceasta survine la 3 saptămâni după nașterea copilului. Simptomele includ tristete, oboseală, dereglări de somn și alimentație, scăderea libidoului, episoade prelungite de plâns, anxietate și iritabilitate.

În cazul femeilor care prezintă simptome mai severe de depresie sau care au mai avut depresii in trecut, recuperearea poate dura mai mult. Trebuie doar sa-și aminteasca că pot primi ajutor si că se pot vindeca. De multe ori în situațiile de acest gen, afecțiunea familiei și a prietenilor devine cel mai bun medicament pentru combaterea  depresiei

Pe lângă ajutorul medical pe care o femeie îl poate primi în astfel de cazuri, ea poate incerca și alte metode naturale care să îndepărteze depresia sau să funcționeze ca un adjuvant al curei prescrise de medic. O plimbare zilnică prin parc, câteva ore de somn neîntrerupte și o dietă bazată pe fructe și legume vă pot ajuta să vă recăpătați încrederea în sine.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș