Cum să vă rezervați, în siguranță, vacanța online?

Sezonul estival se apropie cu pasi repezi, iar romanii se grabesc sa isi faca rezervari din timp pentru vacante.  Din comoditate multi dintre ei nu mai merg la agentiile de turism si apeleaza la mediul online. Atentie mare insa ce site-uri utilizati, pentru ca riscati sa platiti ceva iar cand ajungeti la destinatie sa fiti dezamagiti ! Si mai grav, ati putea fi oligati sa platiti taxe in plus despre care sa nu stiti in momentul in care faceti rezervarea.

Rezervarea vacanțelor pe internet a devenit o practică din ce în ce mai întâlnită, in randul romanilor.  Cu toate acestea, site-urile online de rezervari se confruntă cu o mulțime de probleme, si nu de putine ori turistii au ajuns sa faca plangeri la protectia consumatorului pe motiv că au fost înșelați în ceea ce privește prețul călătoriei sau calitatea serviciilor oferite.

Cum recunoastem un website romanesc de încredere ? Un detaliu face diferenta:

De cele mai multe ori  pe websiteuri se afisează un pret iar cand turistul ajunge la destinatie afla cu stupoare ca mai trebuie sa achite si alte taxe, nementionate initial. Sau constata ca ceea ce se prezinta in fotografii este departe de realitatea pe care o descopera turistul.

Pentru a rezerva vacanța pe internet în siguranță, cumpărătorul trebuie să se asigure că plătește exact pentru ceea ce i se oferă și că prețul nu se va modifica ulterior. Iar ideal ar fi sa apeleze la o agentie de turism serioasă.Turistii recunosc  ca varianta on line nu este cea mai sigura insa comoditatea ii face sa apeleze la ea. Acesti tineri spre exemplu si-au rezervat o vacanta pe un site online iar cand au ajuns la destinatie au fost nevoiti sa doarma in masina.

Potrivit unui studiu al Comisiei Europeane s-a constatat că în cazul a  235 de website-uri  gradul de transparență referitor la modul în care erau prezentate pachetele de vacanță era foarte scăzut iar 20 % dintre website-uri prezentau preturi speciale care nu erau apoi disponibile în forma promovată initial.

Redactor: Andreea Barbu