Cum să ne îngrijim patrupedele pe timpul verii?

Nu doar oamenii au nevoie de protecțíe pe timpul verii ci si animalele. Hidratarea este esențială atunci când temperaturile sunt caniculare. In timpul verii, mulţi proprietari îşi tund patrupedele, crezând că este confortabil pentru ele. Un periaj frecvent este, însă, mult mai folositor şi asta pentru că blana ajută la reglarea temperaturii corporale.

La fel ca şi oamenii, animalele suferă din cauza schimbărilor bruşte ale vremii. Insolaţia, care împiedică temporar autoreglarea termică a corpului, poate avea urmări fatale în special asupra câinilor. Și deplasarea cu autoturismul poate fi periculoasă în anumite cazuri.

Protectia solară se impune și animalelor de companie. Deși blana le poate proteja impotriva soarelui, patrupedele pot suferi de arsuri solare la nivelul pielii, mai ales daca au pielea si blana deschise la culoare. Arsurile solare pot cauza aceleasi probleme la animal, ca si la om, inclusiv durere, jupirea pielii sau cancer de piele.

Un periaj cât mai des este adesea mai folositor decât  tunsul animalelor şi asta pentru că blana ajută la reglarea temperaturii corporale.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Tudor Craciunoiu