Cum puteți obține un nou card de sănătate

Anul acesta vor expira mai multe de jumătate de milion de carduri de sănătate. Deținătorii acestora nu vor mai putea beneficia de consultații, tratamente sau de rețete compensate, până la emiterea unui nou card. Cum puteți obține noul card de sănătate, aflați în continuare.

Pentru a putea beneficia de consultații și tratamente medicale sau de rețete compensate, românii au nevoie de un card de sănătate valabil. Potrivit autorităților sanitare, în acest an vor expira peste jumătate de milion de carduri. Augustus Costache, purtătorul de cuvânt al CNAS a informat că acestea vor fi înlocuite automat de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate și trimise către benefiari prin Poșta Română. Românii vor putea intra în posesia noilor carduri care vor fi predate personal, în baza actului de identitate și a semnăturii de primire.

Cardul de sănătate va conține datele de identificare ale asiguratului: numele și prenumele asiguratului, codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, numărul de identificare al cardului, data nașterii și termenul de valabilitate.

Redactor: Isabela Boantă