Cum putem trata și preveni cearcănele și pungile de sub ochi

Cu sau fără pungi sub ochi, multe persoane prezintă cearcane. Specialiștii spun că există o afecțiune medicală propriu-zisă, manifestată prin prezența cearcanelor, dar aceasta este destul de rară.

Experții susțin că dacă vă  culcați târziu sau mâncați fructe de mare des, atunci apariția pungilor de sub ochi, va fi timpurie.

Printre cele mai populare metode se află  și utilizarea unei perne in plus, la culcare. În acest mod se facilitează drenajul sângelui, ce face ca ochii să nu mai fie atât de umflați dimineața.

De asemenea, populare sunt și  pliculețe de ceai inghețate sau  feliile de castravete. In majoritatea cazurilor este vorba despre efectul de reducere a edemului prin simpla acțiune a temperaturii locale scăzute.

Un alt ingredient care are rolul de a reduce şi a estompa cearcănele si pungile de sub ochi, este cartoful. Are proprietăţi calmante şi capacitatea de a albi şi lumina pielea, estompând astfel cearcănele.

Laptele ajută în cazul ochilor obosiţi şi al cearcănelor, reduce pungile şi curăţă pielea, iar frunzele de mentă au efect răcoritor.

Pentru a preveni apariția, o dietă sănătoasă și bine echilibrată este cheia.

La fel și consumul de  apa, care ajută la evacuarea toxinelor din corp și reduce retenția de apă.

Incercați să reduceți cafeina, fumatul și sarea iodata. Într-o săptămână veti observa diferența.

Și nu uitați că ochii sunt oglinda sufletului.