Cum păcălesc polițiștii evaluările psihologice

Militarii şi poliţiştii au început să învețe răspunsurile pentru a trece testele psihologice. Cum păcălesc angajaţii Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naționale  evaluările, aflați în continuare de la psihologul Laurențiu Cioc.

Psihologul Laurențiu Cioc explică faptul că de multe ori, evaluările psihologice obligatorii pentru cadrele militare sunt ineficiente, deoarece comportamentul agresiv viitor nu poate fi anticipat, iar  militarii și polițiștii au învățat cum să răspundă la aceste teste, astfel încât să le treacă.Mai grav, unii dintre militari nu susțin testele sau sunt învățați de alții ce răspunsuri să dea pentru a trece cu brio examenul psihologic.

Psihologul Cezar Laurențiu Cioc mai arată că prin aceste teste pot fi  scăpate din vedere anumite detalii privind deviaţiile de comportament ale militarilor.

De multe ori, evaluările psihologice sunt ineficiente și  nu pot identifica dezechilibrele comportamentale.  În cazul în care sunt descoperite nereguli, poliţistul sau militarul poate contesta decizia psihologului. Astfel,  psihologii nu-i pot forţa pe cei cu probleme psihice să se trateze, decât dacă o instanţă de judecată decide acest lucru. Foarte grav este că unii dintre militari nu susțin testele sau sunt învățați de alții ce răspunsuri să dea pentru a trece cu brio examenul psihologic.

Redactor: Isabela Boantă