Cum ne putem în sezonul rece

Gripa, cea mai răspândită boala specifică sezonului rece, afectează cu preponderenţă persoanele sensibile şi pe cele care au sistemul imunitar slăbit. Deşi in aparenţă pare a fi o infecţie virală banală, gripa poate genera o serie de complicaţii. In aceste conditii, cel mai bine este să apelăm la metodele profilactice: vaccinurile antigripale, vitaminele pentru stimularea imunităţii sau medicaţia antivirală.
Virusurile gripale se modifică de la an la an, astfel incât in fiecare toamnă apar noi tipuri de vaccinuri. Puteţi apela şi la un Tratament homeopat. Acesta se administrează oral şi se găseşte sub formă de granule.

O altă metodă profilactică, deosebit de eficientă, este administrarea vitaminei C, care combate cu succes primele simptome de răceala si gripă
Reumaticii şi cardiacii au de suferit o dată ce anotimpul ploios isi intră in drepturi  Durerile pot fi calmate cu ajutorul acupuncturii, băilor calde cu sare şi antiinflamatoarelor.
Ulcerul este o altă afecţiune sezonieră, care se reactivează in special primăvara şi toamna. Pacienţilor li se recomandă prudenţă in privinţa alimentelor consumate, renuntarea la fumat si alcool, precum si respectarea tratamentului prescris de medic.

Persoanele predispuse la astenie nu trebuie să uite de grupul de vitamine B, dar şi de vitamina C, care, conform medicilor, reprezintă suportul energetic zilnic al organismului uman. Totodată, un element esenţial este sportul, care, practicat regulat, ajută la păstrarea unui sistem imunitar puternic.