Cum ne protejăm de frig

Schimbările de tip dermatologic nu sunt anormale, dar există câteva metode prin care putem evita iritaţiile, ce pot apărea la nivelul pielii.

Aerul rece și uscat și căldura degajată de sursele de incălzire, provoacă deshidratarea tenului,  iar pielea devine aspră, sensibilă, lipsită de elasticitate, se exfoliază și capată un aspect de imbătrânire.Totodată, in sezonul rece pielea produce mai puține substanțe grase,  iar circulația are de suferit și poate determina apariția cuperozei.

Folosiţi creme de corp sau loţiuni, care conţin uleiuri ce pot hidrata pielea. Evitaţi produsele de curăţare care conţin parfum. Sunt indicate, în schimb produse pentru îngrijirea pielii care exfoliază şi hidratează tenul, de exemplu untul de corp, care, fiind mai gros decat o loțiune, calmează  pielea și o păstrează  moale.

Produsele din fagure de miere și uleiuri vegetale, au o acțiune intensă de hidratare, calmare si netezire, și s-au dovedit extreme de utile in ingrijirea pielii sensibile din jurul ochilor.

Buzele sunt și ele sensibile, de aceea, inainte de aplicarea rujului este bine să folosiți un balsam hidratant.

Atunci când vreți să hrăniți pielea de pe întregul corp, puteți pregăti o cadă cu apă caldă în care se adaugă un litru de lapte sau un pahar de smântână şi trei-patru linguri de miere de albine. Laptele şi mierea îşi vor face treaba peste noapte, hrănind pielea şi asigurându-i umiditatea.

Important este să nu folosiţi săpunuri sau deodorante anti-bacteriene pentru că acestea usucă pielea.

Se recomandă să beţi foarte multe lichide, să aveți o dietă echilibrată, să evitați fumatul și să respectați orarul de somn. Purtaţi haine largi care permit pielii să respire, din materiale naturale, bumbac sau mătase.

Respectând aceste sfaturi, nu ne mai rămane decât sa ne  bucurăm de zapadă… când va fi!