Cum ne afectează statul pe scaun, aerul conditionat sau folosirea imprimantei

Munca de birou poate părea comodă si sigură, dar nu este chiar așa.

Potrivit unor studii, dacă stați pe scaun prea mult timp veți avea probleme cu articulațiile si veti fi predispus la cancer, obezitate si diabet.

O altă problemă este aerul condiționat. Analiștii spun că atunci când este pornit, acesta imprăștie nu mai puțin de 100 de germeni, de la particule toxice până la bacterii.

Aparatele xerox si imprimantele sunt si ele o sursa de imbolnăvire. Dacă filtrul si toner-ul nu sunt schimbate permanent, ele pot răspândi particule ce ajung in plămânii celor din jur.

Statul la serviciu, mai mult de 10 ore pe zi vă poate predispune la boli cardiovasculare.  Privitul in calculator nu doar că obosește ochii, dar cauzează dureri de cap si migrene.

Tastatura este un mediu propice pentru inmultirea bacteriilor si este de cinci ori mai murdară decat o baie. Pe tastatura poate fi gasită inclusiv bacteria e.Coli, care duce la tulburari digestive.

Si sa nu uităm de mesele pe fugă. Dacă mâncați fast-food la locul de muncă cresc șansele de a suferi de boli de inimă. Si asta pentru ca mancarea de acest tip are de două ori mai multe calorii si grăsimi decât cea obișnuită.

În acest context, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă populaţiei cel puţin 150 de minute de exerciţii fizice moderate sau intense pe săptămână, pentru o viaţă sănătoasă.