Cum ne afectează lipsa banilor?!

Oamenii s-au obișnuit să economisească bani în ultimii ani. Lecțiile crizei i-au invățat  pe oameni să nu mai fie prinși nepregătiți în perioade dificile. Majoritatea oamenilor depun banii în bănci, unde randamentele sunt foarte mici.

 Inainte de a intra in criza, doar batranii vânau ofertele din supermarketuri  pentru a face economii. Insa, coltii ascutiti ai depresiunii economice ii obliga si pe tinerii romani sa procedeze exact la fel. Multe persoane se dau in vant dupa promotiile „la 2 produse cumparate, cel de-al treilea e gratis” sau produsele cu 50% gratuit. Insa, multe din aceste lucruri  se dovedesc a fi nefolositoare si, astfel, cumparatorii arunca banii pe fereastra. Atunci cand achizitionati toate aceste produse va si aglomerati casa, astfel incat va impiedicati de ele la fiecare pas. In final, ajungeti sa scoateti mai multi bani din buzunar, mai ales daca unele dintre produse isi pierd termenul de valabilitate si, astfel, trebuie sa le aruncati la gunoi.

Meniurile ieftine lansate de lanturile de fast-food va pot parea un chilipir, va potolesc foamea pentru un pret mic, insa aceste produse pot fii periculoase pentru sanatatea dumneavoastra. Asa ca, pe termen lung, veti plati mult mai mult decat v-ati dori pentru aceste „chilipiruri”, cand veti da aproape orice ca sa scapati de supraponderabilitate sau obezitate.

Banii sunt o problema majora pentru fiecare persoana. Salarii mici, pensii si mai mici, preturi ridicate. Mai devreme sau mai tarziu, mai mult sau mai putin, problemele financiare apar in fiecare familie. Sigur, pastrand proportiile, ceea ce pentru unele familii este criza financiara, pentru altele poate insemna bogatie. Oricare ar fi situatia , atunci cand se resimte o schimbare negativa a modului de viata, orice familie este afectata si trebuie sa ia masuri. Medgidienilor  le este destul de greu sa puna bani deoparte, mai ales atunci cand nu ii au.

Decat sa incerciati sa reduceti toate cheltuilile deodata, alegeti doua mici placeri ale vietii care conteaza pentru dumneavoastra cu adevarat. In loc sa dati banii pe haine sau pe lucruri nefolositoare, daca tot vreti sa cheltuiti, puteti investii in educatia dumneavoastra. O carte este mult mai ieftina decat majoritatea obiectelor vestimentare.

Redactor: Robert Tănasă